Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Schab pieczony | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |