1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy musztardę oraz czosnek pokrojony w plastry. Całość mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, paprykę, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy bulion (kostkę bulionu rozpuszczamy w 500ml wody). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając. Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 10g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukinia | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 380g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 60g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 220g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 220ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 20g |
![]() |