Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cukier | 50g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 70g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 24g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Masło | 160g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 120g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Żółtko jaja kurzego | 40g |
![]() |