Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 240g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 67g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |