Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 68g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.45g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 70g |
![]() |
|
Salami lekkie | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |