Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 60g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza manna | 100g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 430ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 102g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |