Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 160g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 200g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |