Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 315g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 15g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |