Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Ekstrakt waniliowy | 2g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 95g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |