Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 260g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 16g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |