Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 110g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 212g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza manna | 100g |
![]() |
|
Ksylitol | 37g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 440ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 110g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Truskawki | 50g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |