Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 350g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 157g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 595g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |