Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |