W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły | 550g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 37g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
![]() |