W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Szynkę pokroić w plasterki, pomidorki na połówki, suszone pomidory w paski i czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażyć szynkę, dodać suszone pomidory, pomidorki i czosnek, smażyć przez ok. 3 minuty mieszając co jakiś czas. Zmniejszyć ogień, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i gotować mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z makaronem
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Brokuły | 550g |
8,24 zł
(14,98 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
0,03 zł
(5,49 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
7,66 zł
(22,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 116g |
0,81 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
| Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 80g |
0,90 zł
(4,49 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 50g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 37g |
1,39 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
0,60 zł
(7,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 120g |
1,68 zł
(3,49 zł) |
|
| Rodzynki | 30g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
| Ser twarogowy chudy | 100g |
1,33 zł
(1,99 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Szynka wieprzowa, gotowana | 100g |
6,87 zł
(54,99 zł) |