1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 57g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 150g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |