Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bazylia (suszona) | 4g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
| Bazylia świeża | 12g |
0,96 zł
(7,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 750g |
20,97 zł
(20,97 zł) |
|
| Bulion warzywny | 1500g |
163,83 zł
(167,76 zł) |
|
| Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Czosnek | 90g |
3,94 zł
(4,38 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Fasola szparagowa | 400g |
4,88 zł
(5,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Marchew | 90g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 30g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 18g |
1,58 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 60g |
2,64 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 230g |
4,21 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 1190g |
6,33 zł
(7,98 zł) |
|
| Sałata lodowa | 200g |
3,42 zł
(5,99 zł) |
|
| Seler, korzeń | 60g |
0,23 zł
(2,69 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 170g |
5,50 zł
(5,99 zł) |
|
| Ziemniaki | 300g |
0,55 zł
(3,69 zł) |