Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 750g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1500g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 90g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory | 1190g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |