Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Goździki | 4g |
0,52 zł
(1,29 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
1,29 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 90g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 760ml |
7,21 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 300g |
1,15 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Udko z kurczaka | 240g |
4,36 zł
(9,99 zł) |