Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 290g |
2,03 zł
(6,99 zł) |
|
Jarmuż | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 170g |
1,65 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 36g |
3,15 zł
(4,38 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |