Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |