Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Kalafior | 250g |
4,16 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 32g |
3,83 zł
(5,98 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
2,62 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
0,34 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
0,10 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
Rzodkiewka | 60g |
1,25 zł
(2,49 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |