Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
Cebula | 160g |
0,38 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 25g |
0,12 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 6g |
0,26 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
0,70 zł
(1,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
1,20 zł
(5,99 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 20g |
2,22 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 460g |
2,45 zł
(3,99 zł) |
|
Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |