Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Fasola szparagowa | 250g |
3,05 zł
(5,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 400g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Schab bez kości | 300g |
5,52 zł
(11,59 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |