Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koperek suszony | 5g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 370g |
![]() |
|
Pstrąg strumieniowy, świeży | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Schab pieczony | 90g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Ziemniaki, młode | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |