1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 135g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 122g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |