Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 220g |
![]() |
|
Pomidory | 360g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |