Darmowa dieta 2800 kcal nr 1407



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

77   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
311 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 13.24 g T: 11.71 g W: 42.75 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
708 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 48.38 g T: 16.22 g W: 102.9 g (BŁ: 20.56 g)

Wegetariańskie  

50   16

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2830 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 114.71 g
Tłuszcz: 84.25 g
Węglowodany: 429.15 g (w tym błonnik: 48.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 40g     1,24 zł (13,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 750g     11,24 zł (14,98 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 170g     1,19 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 40g     0,31 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Makaron pełnoziarnisty 240g     2,88 zł (5,99 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 80g     1,47 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory 70g     0,37 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Sardynka w oleju 30g     1,50 zł (5,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 15g     1,49 zł (2,49 zł)



×