Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
2,00 zł
(7,99 zł) |
|
Cebula | 110g |
0,26 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
Jarmuż | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 170g |
1,65 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 450g |
6,74 zł
(7,49 zł) |
|
Makrela, wędzona | 80g |
1,92 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 36g |
3,15 zł
(4,38 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |