Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 225ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |