Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 170g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 755ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |