1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 152g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 380g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 235g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.2g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |