Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 1100g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Imbir | 15g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 105g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Marchew | 300g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 30g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 480g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 135g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 1470ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |