Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 350g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 300g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |