Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 315g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 120g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |