Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 140g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 15g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 375ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 90g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 320g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |