Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 228g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 37g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |