Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 9g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |