Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 230g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 262g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 160g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |