Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 200g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 60g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 360g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 80g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 1000g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |