Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 316g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 80g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 150g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 4g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 4g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 3g |
![]() |