Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola biała, nasiona suche | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 148ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 30g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 7g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Ziemniaki | 60g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 50g |
![]() |