1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 385g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 424g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |