Darmowa dieta 2800 kcal nr 92467



Śniadanie


Bułka z twarożkiem
654 kcal
Łączna waga porcji: 406g.

B: 50.6 g T: 21.2 g W: 69.42 g (BŁ: 6.86 g)

Wegetariańskie  

75   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.



Drugie śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i pomidorem
495 kcal
Łączna waga porcji: 225g.

B: 20.82 g T: 22.86 g W: 57.06 g (BŁ: 9.54 g)

Wegetariańskie  

81   7

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - plaster pomidora.


Obiad


Risotto z groszkiem i grzybami
722 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 19.56 g T: 23.4 g W: 119.42 g (BŁ: 21.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

51   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w paski grzyby. Wrzucamy ugotowany wcześniej ryż, groszek i przyprawiamy dla smaku pieprzem i solą.


Podwieczorek


Lody bananowo - czekoladowe
337 kcal
Łączna waga porcji: 275g.

B: 4.78 g T: 1.82 g W: 77.58 g (BŁ: 4.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

57   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2798 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 109.61 g
Tłuszcz: 96.08 g
Węglowodany: 403.56 g (w tym błonnik: 54.41 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bułka grahamka 100g     1,37 zł (1,78 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 120g     0,81 zł (2,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 90g     0,70 zł (1,39 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Masło 25g     0,62 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 280g     2,79 zł (4,99 zł)
Pomidory 60g     0,32 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 215g     1,61 zł (2,99 zł)
Ser twarogowy półtłusty 200g     3,19 zł (3,99 zł)
Ser żółty królewski light 45g     1,53 zł (4,59 zł)
Szczypiorek 6g     0,60 zł (2,49 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×