Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 85g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 1140ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 110g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |