Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
0,56 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
3,00 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
0,28 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 102g |
0,37 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Passata pomidorowa | 150g |
1,28 zł
(5,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 30g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 350g |
5,59 zł
(7,98 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |