Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 900g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 60g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 160g |
![]() |