Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 310ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |