Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 420g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 280g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kiwi | 675g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |