Darmowa dieta 2900 kcal nr 2934



Śniadanie


Jaglanka z figami
490 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 18.44 g T: 19.55 g W: 62.42 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

4   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.


Drugie śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa (z mlekiem ryżowym)
650 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.96 g T: 10.76 g W: 141.16 g (BŁ: 16.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   36

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Obiad


Chłodnik z soku z buraka
498 kcal
Łączna waga porcji: 914g.

B: 34.86 g T: 18.84 g W: 52 g (BŁ: 7.36 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

11   62

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Do miski wkładamy i delikatnie mieszamy: - Jajko gotowane na twardo pokrojone w dużą kostkę; - Obranego ogórka - startego na tarce o dużych oczkach i odsączonego; - Rzodkiewki pokrojone w plasterki; - Kiełki brokuła; - Jogurt; - Sok z buraka; - Sól i pieprz do smaku;


Podwieczorek


Makrela z warzywami
383 kcal
Łączna waga porcji: 318g.

B: 20.8 g T: 17.52 g W: 40 g (BŁ: 8.21 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

36   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Z makreli usuwamy ości i kroimy w kostkę. Warzywa kroimy i mieszamy z makrelą. Całość polewamy octem i oliwą, podajemy z chlebem.


Kolacja


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
838 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 22.4 g T: 25.04 g W: 139.7 g (BŁ: 16.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2859 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 103.46 g
Tłuszcz: 91.71 g
Węglowodany: 435.28 g (w tym błonnik: 53.79 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Bakłażan 400g     4,44 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 60g     0,57 zł (3,79 zł)
Czosnek 6g     0,26 zł (2,19 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 330g     2,55 zł (2,78 zł)
Kasza jaglana 150g     1,45 zł (3,39 zł)
Kiełki brokuła 64g     6,39 zł (9,98 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Makrela, wędzona 70g     1,68 zł (5,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 40g     3,50 zł (4,38 zł)
Ocet balsamiczny 3g     0,15 zł (12,49 zł)
Ogórek gruntowy 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 60g     0,32 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Rzodkiewka 180g     3,74 zł (4,98 zł)
Sok cytrynowy 24g     0,63 zł (5,29 zł)
Sok z buraków 150g     1,40 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×