1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Mak niebieski | 10g |
0,31 zł
(6,29 zł) |
|
Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 160g |
0,85 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
1,79 zł
(7,99 zł) |
|
Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 80g |
3,99 zł
(5,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |