Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1500g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 130g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 90g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |